Best Carwash Zaventem kan eindelijk interieurbaan openen

Na een half jaar kon Best Carwash in Zaventem afgelopen week eindelijk de vijftig meter lange interieurbaan openen. “Het duurde door de coronacrisis allemaal wat langer dan we wilden. Eigenlijk was het de bedoeling om hem twee maanden na onze opening in december al te openen”, zegt eigenaar Matthias van Gael. 

Na een paar dagen met matig carwashweer – in België heeft het flink gestormd vorige week – kiezen al aardig wat mensen voor een wassing met binnenreiniging. “We maken het wel kenbaar bij mensen natuurlijk, maar echte aandacht door middel van marketing hebben we nog niet gedaan voor de binnenreiniging. Dat gaan we binnenkort uiteraard nog wel doen.”

Wennen

Volgens Matthias is het voor veel klanten nog wel wennen om het interieur te laten reinigen. “Alleen bij Antwerpen is er een wasstraat met een kleine interieurbaan, hier in de buurt is het concept nog helemaal nieuw. Mensen snappen daarom nog niet helemaal hoe het werkt, maar degene die het proberen zijn lyrisch. Enkele mensen denken dat je van te voren moet reserveren of dat je het zelf moet doen op de baan. Het is daarom nog best wat uitleg werk.” 

Om klanten in de regio aan de nieuwe mogelijkheid te laten wennen heeft Best Carwash een speciale aanbieding aankomende tijd. Waar de binnenreiniging normaal vijftien euro extra kost op de duurste twee wasprogramma’s, kost het tijdelijk tien euro extra. “Je ziet dat het wel gelijk mensen trekt. Ik vermoed dat de eerste dagen zo’n dertig procent van onze wassers voor interieurreiniging heeft gekozen. Je ziet een mengeling van klanten waarbij degene met een wat luxere auto’s toch wel oververtegenwoordigd zijn.” 

De eerste openingsdag waren Jeroen en Theo van DICO Nederland aanwezig om het personeel wegwijs te maken met de nieuwe service. “Iedereen pakte het eigenlijk snel op. Het is natuurlijk ook geen rocket science, maar het was fijn om te zien dat het redelijk snel vloeiend ging. We zijn gestart met zes medewerkers en breiden dat snel uit naar acht. En dan zien we afhankelijk van de dag hoeveel mensen we inzetten, sommige dagen zijn drukker dan andere natuurlijk.” 

BBRV

Vorige maand kreeg Best Carwash Zaventem het speciale keurmerk van de Belgische branchevereniging BBRV. “Sinds het begin van de wasstraten voldoen we al aan de voorwaarden voor het keurmerk waaruit blijkt dat we een serieus wasbedrijf zijn, maar door corona kon het certificaat nog niet worden uitgereikt.” Sowieso is Matthias blij met de vereniging. Zo blij zelfs dat hij bij het bestuur ging toen de wasstraat werd gebouwd. “We hebben tijdens de coronacrisis aardig kunnen lobbyen bij de overheid waardoor onze branche redelijk gespaard bleef. We hebben nog niet de slagkracht die de Nederlandse BOVAG heeft, maar we zijn aardig op weg.”  

Leave Your Comment

Your email address will not be published.