BBRV: ‘Invallen bij handcarwashes in België stap in goede richting’

Afgelopen weekend zijn er bij invallen bij dertien verschillende handcarwashes in het Belgische Limburg twintig overtredingen geconstateerd. Volgens Theo Huisman, ad interim voorzitter van branchevereniging BBRV is het slechts het topje van de ijsberg. ‘Het is echt dweilen met de kraan open. Er zijn zoveel handcarwashes die nog iedere dag starten en zelfs degene die worden gesloten door de overheid, zijn nog de zelfde dag weer geopend.”

Desalniettemin laten de gecoördineerde invallen door de politie volgens Theo wel zien dat de overheid het probleem aanpakt. “Het is zeker een stap in de goede richting, maar we zijn er nog lang niet. Dat het eindelijk op de agenda staat bij de overheid is natuurlijk te danken aan onze vorige voorzitter Suzanne. Daar zijn we zeker blij mee omdat de illegale handcarwashes nog altijd een groot probleem voor de legale carwashbranche vormen.”

Weinig mogelijkheden

Wat Theo en de overige leden van de branchevereniging irriteert is dat ondanks dat leden constateren dat er nog altijd een enorme wildgroei is aan het aantal handcarwashes, zij er nagenoeg niets tegen kunnen doen. “Het gaat echt om bedrijven die moedwillig de regels overtreden en waarschijnlijk ook worden gebruikt om geld wit te wassen. De prijzen waar ze wassingen voor doen zijn totaal onrealistisch en schaden de professionele wasbedrijven die zich wel aan alle regels houden nog altijd. We kunnen er echter niets aan doen, er zijn te weinig mogelijkheden.”

De BBRV roept leden op om melding te blijven maken van verdachte handcarwashbedrijven. “Wij staan in contact met de overheid en kunnen anoniem meldingen maken van locaties waar zaken niet in de haak is. Zoals je ziet wordt het steeds vaker opgepakt. We hopen dan ook dat het op ieders netvlies blijft staan en dat de overheid actief bezig blijft met gecoördineerde acties want ongetwijfeld zitten er grote organisaties achter die alleen zo aangepakt kunnen worden.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.