‘We hebben hoge verwachtingen van ons innovatieve osmose watertappunt’

Wie osmose water nodig heeft in Zoetermeer kan daarvoor sinds afgelopen week terecht bij Bob Autowas. “Ze wilde eigenlijk eind vorig jaar al een dergelijk tappunt, dat vooral bij glazenwassers en kwekers van een bepaalde vissensoort populair is. Vanaf nu kan iedereen er dus terecht en we hebben er hoge verwachtingen van”, zegt Maurice Piket van Maurice Piket Techniek. 

Bob Autowas kreeg niet zomaar een osmose tappunt van Piket, het gaat volgens hem om een next level versie waarvan dit de primeur is. “Reclameschermen aan de pomp zijn inmiddels een wijdverspreid fenomeen, in de carwashbranche zijn nog stappen te halen. Bob Autowas in Zoetermeer kreeg van ons de wereldprimeur, een osmose tappunt voorzien van een multifunctioneel scherm. De mogelijkheden zijn eindeloos.” 

Investering

Maurice kwam op het idee toen hij hoorde wat een zo’n basic osmose tappunt normaliter kost. Volgens hem gaat het om een flinke investering. “Daar krijg je een zeer basic apparaat zonder poespas voor, waar je dus als klant water kan halen dat vlekvrij opdroogt. Je hebt een hoop transacties nodig om als ondernemer je investering terug te verdienen, daarom wilde ik iets beters ontwikkelen.”

Maurice Piket Techniek ontwikkelde de hardware, een speciale tappaal voorzien van een scherm en Payter terminal voor contactloze betaling. “Het scherm kan gebruikt worden om instructies te geven, om andere producten te promoten of voor cross-selling. Mike Hoffs heeft de software en de printplaten en dergelijke ontwikkeld, de techniek achter deze innovatie”, zegt hij enthousiast. De mogelijkheden zijn volgens hem eindeloos, alles is naar de wens van de klant in te programmeren. 

“We hebben er hoge verwachtingen van want qua prijs verschillen we niet zoveel van andere aanbieders, qua mogelijkheden dus wel.” In Zoetermeer wordt het tappunt sinds de opening actief gepromoot richting glazenwassers, voor hen zou het echt een uitkomst zijn. Dat Piket en Hoffs samen werken is niet voor het eerst en ook zeker niet voor het laatst. “Achter de schermen zijn we druk bezig met de volgende ontwikkelingen. We gaan iets met licht doen, maar daar kan ik nu nog niet zoveel over zeggen.” Binnenkort meer over dat project. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.