Savona zet in op duurzamere wasboxen

Wasboxproducent Savona is afgelopen 2 jaar bezig geweest om energie neutrale wasboxen te ontwikkelen. Het resultaat is volgens ontwikkelingsmanager Marc van den Boogaard een 100 procent energie neutrale wasbox opstelling. ‘Er wordt tijden een wasbeurt zo’n 70 procent aan energieverbruik bespaart ten opzichte van een reguliere wasbox. Daarbij is warm water nog steeds onderdeel van de wassing’, zegt hij.

De leverancier gaat op het gebied van duurzame constructie zelfs nog wat verder. ‘We hebben een nieuwe circulair gemaakte en milieuvriendelijke wasbox constructie ontwikkeld. We hebben de constructie van een duurzame houtsoort gemaakt’, zegt hij daarover. Met een nieuwe bedieningsterminal is het mogelijk om een keuze te maken tussen wassen of opladen voor elektrische auto’s. ‘Een wasbox wordt niet altijd bezet om te wassen daarom introduceren we de mogelijkheid om ook te laden in een wasbox. Tegelijkertijd kan wel gebruik gemaakt worden van andere diensten zonder water.’

Update

Naast alle energie optimaliserende opties heeft Savona ook het eigen online platform Apollo geüpdatet. Enkele honderden wasboxen draaien op het platform en krijgen door de update meer mogelijkheden. Vouchers van andere randapparaten en loyalty systemen zijn nu geïntegreerd in het platform. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.