Faritec gaat inzetten op Nederlandse wasboxmarkt

Faritec, bekend van de carwash waterrecyclingsystemen, gaat zich op de Nederlandse wasboxenmarkt mengen. Volgens vertegenwoordiger Morteza Sharomi is het een logische keuze omdat het van oorsprong Duitse bedrijf elders in Europa al volop wasboxen geplaatst heeft. “In Nederland hebben we ons voornamelijk gericht op de waterrecyclingsystemen, maar omdat we zien dat er aardig wat groei zit in het wasboxen segment, willen we ons ook hier meer op dat deel van de markt gaan richten. Dat gaan we doen met onze zeer geavanceerde systemen, uiteraard voorzien van onze recyclingsystemen”, zegt hij.

De wasboxen van Faritec staan volgens Morteza voor oerdegelijk Duits vakmanschap. Geen poespas of discoverlichting maar de focus op kwaliteit en duurzaamheid in een onderhoudsvriendelijk jasje. “Onze wasboxen worden enkel uitgevoerd met hoogwaardige onderdelen en een gebruiksvriendelijke techniek. Qua materialen zijn we voor sterke en duurzame metalen gegaan die zorgen voor een strakke moderne look. Onze wasboxen zijn makkelijk om te bediening voor zowel ondernemer als klant.”

Efficiënt

Door de Faritec HD-Techniek besparen ondernemers volgens Morteza aardig wat geld. Door frequentieregelaars op de pompen is het waterverbruik minimaal, maar het resultaat maximaal. “Het water voor de wasboxen kan natuurlijk uit een bron worden gewonnen, maar ons speciale recyclingssysteem kan natuurlijk ook geschakeld worden op de boxen, op die manier kan tot 90 procent van het water hergebruikt worden. De milieuvriendelijkheid van de wasboxen is dus ook weer een punt dat goed in de marketinguitingen gebruikt kan worden, veel mensen vinden duurzaamheid tegenwoordig belangrijk. Door water te hergebruiken ben je dus niet alleen goed bezig voor het milieu maar kun je ook je omzet laten stijgen.”

Bediening

De Faritec bedieningspanelen worden in samenspraak met de klant vormgegeven. Het maakt volgens Morteza iedere wasboxunit uniek. “We kijken niet alleen met de klant naar de uitstraling, maar ook naar de inrichting van de bedieningspanelen. Zo kan het eigen logo op het bedieningspaneel. Dat paneel wordt geleverd met water- en schokbestendige toetsen die ook ingericht kunnen worden naar de wensen van een klant. Wasprogramma’s kunnen makkelijk worden aangepast en ingericht waardoor de klant genoeg keuze heeft en de auto echt schoon kan maken. De software van de wasboxen kan voor het ultieme inzicht gekoppeld worden aan software van bijvoorbeeld een wasstraat. Daarnaast is het mogelijk om met klantbindingssystemen te werken door de data die verzameld wordt.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.