Frank Vekemans: ‘Met zeven vestigingen zijn we nu echt Washin7’

Washin7 bestaat sinds deze maand officieel uit zeven vestigingen. Eigenaar Frank Vekemans heeft de twee locaties van Q-Wash in Den Bosch en Rosmalen van eigenaar Patrick van Laarhoven overgenomen.“Het is voor het eerst dat ik wasstraten overneem”, zegt een enthousiaste Frank in zijn filiaal in Roosendaal. “We doen onze naam nu echt eer aan met zeven filialen. Het mooiste is dat de Q-Wash filialen naadloos binnen ons concept passen.”

De overnames van Q-Wash kwamen een beetje uit de lucht vallen. Normaliter kiest de ondernemer namelijk voor nieuwbouw om wasstraten helemaal weg te zetten volgens zijn beproefde Washin7 stijl. “Er zijn geen plekken meer voor nieuwe locaties. Nederland is vol op wasstraatgebied. Nog wat nieuws neerzetten op een plek waar de concurrentie al moordend is, is onverstandig. Toen deze kans op mijn pad kwam, hoefden we er daarom niet lang over na te denken. Achter de schermen zijn we er natuurlijk best lang mee bezig geweest en nu kunnen we het dus eindelijk wereldkundig maken.”

Vriendschap

Frank en Patrick kennen elkaar al lang en waren behalve collega’s ook vrienden. “We kennen elkaar sinds ik elf jaar geleden in de branche kwam. We hebben veel samen opgetrokken en waren gezamenlijk betrokken bij het verbeteren van enkele zaken binnen de carwashbranche. Het systeem Total Wash van Technodata Systems dat hebben wij samen bedacht. We hebben daar een echt carwashsysteem van gemaakt dat inmiddels door meer dan 200 wasbedrijven in Nederland wordt gebruikt”, zegt hij. De twee ontmoetten elkaar regelmatig en wisselde veel kennis en informatie uit. 

Tijdens corona was hij samen met zijn rechterhand Stefan Felix bij Patrick op bezoek. “Tijdens een gesprek gaf Patrick aan dat hij bereid was zijn bedrijf te verkopen, voor ons geheel onverwacht. Meteen gaf ik aan dat ik dan wel interesse zou hebben als hij daar serieus over was en zo geschiedde uiteindelijk. Ik denk dat we uiteindelijk tien maanden bezig zijn geweest met deze overname. Voor Patrick stopt het niet helemaal gelijk. Hij blijft nog een tijdje bij ons tot hij echt zijn ziel en zaligheid heeft kunnen overdragen en klaar is voor een nieuwe uitdaging.” 

De bedrijven van Q-Wash sluiten volgens Frank volledig aan bij de Washin7 filosofie. “Ze wassen daar met dezelfde systemen, machines en zelfs de chemie is al identiek. Daarnaast sluit de bedrijfscultuur erg aan bij die van ons, dus zullen klanten niet zoveel merken van de overname. Wij hebben inmiddels kennis gemaakt met alle medewerkers en de bedrijfsleiding en we merkten wederzijds een goede klik”, zegt hij.

Geen haast

Dat Frank trots is op de overname mag duidelijk zijn. Hij noemt zijn nieuwste filiaal in Rosmalen – dat nog niet heel lang geleden werd gebouwd – zelfs een van de mooiste wasstraten van Nederland. “Het is ruim opgezet met een kettinglengte van 65 meter, dat is echt fors. Als je er binnenkomt voelt het gelijk vertrouwd en dat is precies wat wij met Washin7 ook hebben op onze locaties.” Voorlopig blijft de naam Q-Wash nog wel op de gevel. “Eind van het jaar passen we dat aan naar de look en feel van Washin7. Het is een proces, dat is verder niet zo ingewikkeld het gaat er straks uitzien zoals al onze andere filialen.” Patrick heeft hetzelfde abonneesysteem dus ook voor klanten verandert nagenoeg niets. “Binnenkort kunnen klanten op al onze filialen hun auto wassen.” 

Doel

Door de overname groeit Washin7 dus naar zeven filialen, maar wat het doel van Frank is blijft in het gewisse. “Ik heb zeker een doel en een visie voor mijn bedrijf maar daar wil ik niet teveel over kwijt. Als je kijkt naar wat we afgelopen jaren hebben gedaan krijg je denk ik wel een idee. We hebben een nieuwe vestiging in Venlo, één in Eindhoven en een enorme verbouwing op de andere locatie in Eindhoven en dan dus deze overnemen. Het laat denk ik wel zien wat we willen. Ik sluit meer vestigingen zeker niet uit.” Het managementteam bestaat uit operationeel directeur Stefan Felix, operationeel manager Joost Spikmans, commercieel manager Jasper Vekemans en Vekemans zelf zij blijven hun ogen openhouden voor mooie locaties. Een nieuwe locatie wordt volgens hem wel lastig. “De steden zitten vol. Je hebt volumes nodig om rendabel te zijn en in de meeste steden is dat middels een nieuwe locatie al niet meer mogelijk daarom ben ik bereid tot meer overnames, mits deze bij onze bedrijfsfilosofie passen natuurlijk. De toekomst zal het uitwijzen.”

Business Award

Het Washin7 filiaal van Roosendaal onderging onlangs nog een flinke metamorfose. “We hebben een nieuw waterrecyclingsysteem van Faritec genomen. We hebben dat ook op onze andere filialen. Op die manier kunnen we nog duurzamer wassen en meer water hergebruiken. Daarnaast hebben we nieuwe led-verlichting en hebben we het afvoersysteem en de algehele bestrating vernieuwd. Alles ziet er weer helemaal nieuw uit, het was best een flinke ingreep.” Het wasbedrijf speelde zich in de kijker bij de gemeente Halderberge, waar de carwash officieel staat en verdiende daarmee een nominatie voor de Business Award Halderberge. “We zijn nog met twee andere bedrijven over in de categorie business to consumer. Het zou een leuke opsteker voor het personeel van de vestiging zijn als we hem zouden winnen. Ze verdienen het ook, elke keer dat ik hier kom en zie hoe gedreven de jongens en meiden hier zijn, dan maakt het mij onwijs trots”, besluit hij.

  • Gerry Smulders
    21 maart 2023 at 00:55

    Je kunt hier wel zo mooi gaan staan Frank Vekemans, maar pak je personeel, of jezelf maar eens aan. Waarom reageert er niemand op mijn klacht!!! Ik ben met een gat in mijn band uit jouw zogenaamde fantastische wasstraat gekomen. En niemand geeft thuis. Fijn bedrijf heb je.

    Reply

Leave Your Comment

Your email address will not be published.