Autoradam ontwikkelt eerste grote wasstraat voor bakwagens

Het nieuwste wascentrum van Autoradam in Amsterdam moet een van de grootste en meest duurzame wasstraatprojecten van Europa worden. Niet alleen de buitenkant van het enorme pand wordt bijzonder, ook de invulling gaat volgens eigenaar Rob van den Boogaard uniek worden. “We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een eerste lange wasstraat voor grotere voertuigen”, vertelt hij trots. 

De wasstraat staat inmiddels op papier en de benodigde vergunning voor het bouwen van zijn waskathedraal – zoals hij het project noemt –  zijn ook bijna allemaal rond. “We zijn inmiddels aan het kijken met verschillende partijen wie onze ideeën ook daadwerkelijk kan uitvoeren want er is geen een leverancier nog die een dergelijke wasstraat aanbied. Eigenlijk is het wel gek dat nog niemand hier over heeft nagedacht en dat het er nog niet is, maar een iemand moet de eerste zijn”, zegt Rob. Op een van zijn locaties heeft hij al enkele jaren ervaring met het wassen van busjes tot 2,80 meter hoog. Hiervoor paste hij een Italiaanse kettingwasstraat van 35 meter aan. De nieuwe buswasstraat wordt uitsluitend voor hogere voertuigen en wordt een stuk langer de maximale hoogte van voertuigen gaat naar 3,50 meter.

Bakwagens 

In een tijd waarbij het online winkelen floreert, domineren bakwagens en bestelbusjes steeds meer het straatbeeld. Volgens Rob is dat helemaal in de buurt van zijn nieuwe locatie nabij Amsterdam. “We zitten vlakbij de snelweg en in de buurt van een hoop distributiecentra van verschillende bedrijven. De voertuigen die dat soort grote spelers gebruiken moeten uiteraard wel schoon de weg op, vieze busjes zijn geen goede reclame natuurlijk. Aangezien ik mijn nieuwe locatie toch enorm ruim ga opzetten wilde ik ook graag zoveel mogelijk en zo snel mogelijk van dat soort grotere voertuigen kunnen wassen. Voertuigen die normaal dus niet door een wasstraat kunnen, naast bakwagens en busjes tot 3,50 meter moeten ook de grotere SUV’s erdoor kunnen.” 

Waarom de ondernemer een wasstraat wil maken voor bakwagens, busjes en SUV’s? “Ik geloof echt in het concept. Er zijn zoveel van dit soort voertuigen op onze wegen. Ik rijd zelf ook in een grote Ford SUV en kan deze nooit in een wasstraat wassen. Daarnaast geloof ik heel erg in volume en heb ik zelf ook een hekel aan wachtrijen. Net als bij mijn nieuwe wasstraat wil ik dat ook hier nooit een rij staat en iedereen gelijk zijn of haar voertuig kan laten wassen. Ik geloof heel er in dit concept. Waar in het pand de wasstraat voor hoge voertuigen komt is nog niet helemaal zeker, we zijn nu met de architect aan het kijken waar we dit het best kunnen neerzetten.” 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.