Bob autowas breidt uit naar het Noordoosten 

Max Autowas in Winschoten wordt de eerste Bob Autowas vestiging in het Noordoosten van het land. “Het is wel een flink eind rijden vanuit Amsterdam, maar ik heb altijd de ambitie uitgesproken om 25 wasstraten te hebben dus kon deze kans natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Natuurlijk heb ik er wel even over na moeten denken”, zegt Mark de graaf, eigenaar van Bob Autowas, lachend. 

Mark werd een tijd geleden geappt door de vorige eigenaar, Eddy. “Hij heeft een telecom bedrijf gehad en verkocht. Toen een vriend hem eens mee nam naar Bob in Schiedam besloot hij om iets naar ons voorbeeld in Winschoten te gaan bouwen. Vier jaar geleden werd Max Autowas geopend. Nu een paar jaar later gesloot Eddy om zijn leven anders in te richten waarop hij mij heeft benaderd”, zegt Mark. Afgelopen woensdag werden de handtekeningen voor de overname op papier gezet. 

Weinig verandering

De machine werd verkocht door Sebastiaan (van ACE) daarom kende Mark de ondernemer niet heel goed. Echter was de overname na twee gesprekken beklonken. “Het doel is om in september van Max naar Bob te gaan. Het scheelt in principe ook maar drie letters natuurlijk. Verder is alles al wel aardig klaar, de borstels zijn net als bij ons rood en het gaat daarom voornamelijk om de signing aan de binnen en buitenkant. Helaas heb ik wel gemerkt dat alles en iedereen druk is, inclusief ons marketingbureau. Op de naam na gaan we niet heel veel veranderen.” 

Volgens Mark heeft Eddy in zijn Max Autowas een fijne wassfeer gecreëerd. Er is goed over alles nagedacht van het wassen tot het stofzuigen. “Het stofzuigplein is mooi aangekleed met natuurlijk hout en je krijgt als je daar rondloopt meteen een goed gevoel, zo ervaren klanten dat ook. Ze doen niet voor niets bijna 100.000 wassingen, dat is een enorm aantal voor een plaats als Winschoten. Deze locatie past helemaal in ons Bob plaatje. De klanten gaan het verschil waarschijnlijk, op de letters op de gevel na, niet eens merken”, besluit hij.

Locatiemanager Pascal de Vries vond de overname in eerste instantie best spannend. “Een overname is natuurlijk altijd spannend omdat je niet gelijk weet wat het voor je persoonlijk betekend, al het personeel had dat wel een beetje, maar nu de handtekeningen zijn gezet en er meer duidelijkheid is, hebben we vooral zin om straks voor Bob Autowas te gaan knallen.” De locatie bevat volgens hem een 60 meter lange kettingwasstraat met een poetsstraat ernaast. “De stofzuigplaatsen zijn gedaan net als bij Bob Autowas Schiedam, we hebben 21 overdekte plaatsen en nog acht buiten. Ik denk ook dat veel klanten de overname niet merken, onze huisstijl was al rood dus er verandert nagenoeg niks, behalve de naam.”  

Leave Your Comment

Your email address will not be published.