’T Vosje krijgt duurzaamheidsprijs in Oosterhout

Tijdens een feestelijke avond in een theater in Oosterhout ontving Carwash ’T Vosje in Oosterhout de Groene Pluim. De wasstraat kreeg de prijs omdat het volgens de jury een koploper en inspiratiebron voor andere ondernemers is op het gebied van duurzaamheid. “Ik ben heel trots dat we deze prijs hebben gewonnen. We krijgen er aardig wat aandacht door en dat is natuurlijk goed voor het bedrijf”, zegt eigenaar Roy Visser.

De eigenaar was niet helemaal onbekend met de prijs. Tijdens de bouw van de wasstraat in Oosterhout ging hij al eens kijken bij de uitreiking. “We kregen een mail of we ons wilde opgeven voor de prijs. Mijn broer moedigde me aan om het te doen en toen ik dat gedaan had hebben we een vragenlijst gekregen waarna een jury van vier mensen hier is komen kijken. Afgelopen maandag hoorden we dat we hadden gewonnen.” 

Zonnepanelen

Volgens Roy was de uitreiking wel een speciaal moment. “We hebben ons verhaal kunnen vertellen aan een boel ondernemers die ook met duurzaamheid bezig zijn. We kregen naast een oorkonde een speldje en een speciale plaat voor op de gevel. Het is een mooie erkenning voor waar wij mee bezig zijn. We denken namelijk echt aan de toekomst. Op het dak van de wasstraat liggen 470 zonnepanelen die ervoor hebben gezorgd dat we geld hebben verdiend in plaats van uitgegeven. Daarnaast werken we op de locatie met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en recyclen we bijna al ons afvalwater, ook onze chemieleverancier helpt ons door de lege cans om te wisselen en te recyclen.” 

Halloween 

Inmiddels is het weer back to business en zijn ze bij ‘T Vosje druk met het organiseren van de jaarlijkse Halloween carwash. “Vorig jaar hebben we twee avonden gedaan, maar dat is voor veel vrijwilligers lastig daarom gaan we het dit jaar in een avond goed doen. We zijn dit jaar wel bijna 2 uur langer open op zaterdag 30 oktober en hebben aardig wat van vorig jaar geleerd. Onze 22 vrijwilligers gaan iedereen weer de stuipen op het lijf jagen, nog meer dan vorig jaar.” 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.