‘Het bouwen van een wasstraat gaat met vallen en opstaan’

Fox Autowas, de eerste wasstraat van Hulst, begint serieuze vormen te krijgen. Het gebouw is inmiddels dicht en ook de bestrating ligt voor een groot gedeelte op z’n plek. “In september vorig jaar zijn we begonnen met de bouw en het is gaaf om te zien dat het er steeds meer uit begint te zien als een echte wasstraat. Echter gaat het op de bouw met vallen en opstaan”, zegt ondernemer Marco Henderickx. In april moet Fox Autowas geopend zijn.

Voor afgelopen kerst was het pand dicht. Toch ging ook dat niet vanzelf. “We hebben speciale sandwich panelen laten plaatsen. Die er zowel van buiten, als van binnen mooi uitzien. Echter ging dat mis en was de binnenkant niet zoals verwacht waardoor een gedeelte vervangen moest worden. Dat is best frustrerend want je bent blij dat je pand dicht is en ziet het vervolgens voor een gedeelte weer afgebroken worden. Het probleem is ook dat bouwmaterialen vrij schaars zijn waardoor we anderhalve maand op nieuwe panelen moesten wachten”, zegt hij. “Tijdens de bouw moet je overal bovenop zitten anders komt de planning in gevaar. Wat wel meezat tijdens de bouw, was het weer. We hebben niet echt winter gehad gelukkig waardoor de bouw niet onverwachts stil kwam te liggen.”

Openingsmaand

De ondernemer verwacht dat april als openingsmaand, moet gaan lukken. “De 21ste beginnen ze met het installeren van de wasstraat. Momenteel zijn ze bezig met het coaten van de vloer en gaat alles vooralsnog zoals gepland. Al met al moet ik wel zeggen dat ik me misschien wat heb verkeken op de hoeveelheid werk het eigenlijk is, zo’n wasstraat opbouwen van de grond. Gelukkig heb ik een goed team van ervaren mensen om me heen en komt alles wel elke keer op z’n pootjes terecht.

Informatie verzamelen

Wat de nieuwe wasstraatondernemer enorm heeft geholpen en hij alle nieuwe ondernemers in de branche kan aanraden, is het bezoeken van collega wasbedrijven. “Ik en mijn vrouw werden overal enorm warm ontvangen. Veel collega wassers hebben ons een kijkje in hun bedrijf gegeven waardoor we redelijk voorbereid waren op wat zou gaan komen. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voor je aan een dergelijk project begint. Je moet goed weten wat je doet. Het is echt een kwestie van doorzetten en volhouden. Ik kan niet wachten om straks echt auto’s te gaan wassen”, besluit hij.

 • נערות ליווי בחיפה
  28 maart 2022 at 08:20

  This is the right website for anybody who wants to find out about this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally would want toÖHaHa). You definitely put a new spin on a topic which has been written about for years. Excellent stuff, just excellent!

  Reply
 • 就爱要
  13 juni 2022 at 20:41

  Where there is a will, there is a way.

  Reply

Leave Your Comment

Your email address will not be published.