Fox Autowas klaar om te wassen: ‘Hier leef je twee jaar naar toe’

Fox Autowas in Hulst heeft afgelopen week de eerste auto’s gewassen. De wasstraat van Marco Henderickx is bijna helemaal klaar. “Hier leef je twee jaar naar toe en als alles dan als een puzzel samenkomt en helemaal naar behoren werkt dan voelt dat als een kroon op het werk. Er moeten nog wat kleine puntjes op de i gezet worden, maar op het stofzuigplein na zijn we rond”, vertelt de eigenaar enthousiast. 

De eerste reacties van klanten en mede-ondernemers waren volgens Marco overweldigend. “We hebben afgelopen week een aantal dagen proef gewassen. Letterlijk mensen op straat gevraagd of ze gratis hun auto wilde wassen zodat we de machine optimaal konden afstellen en ik denk dat het gelukt is. Het resultaat is heel goed en mensen zien ons nu al als aanwinst voor de stad, daar ben ik heel blij mee. Het is allemaal nog nieuw en spannend, maar dat het gelijk zo goed zou gaan had ik niet durven dromen.”

Eerste weekend

Het eerste weekend gaat Fox Autowas voor vijf euro auto’s wassen. Daarna geldt de openingsactie die twee maanden gaat duren. Klanten kunnen in die periode kennis maken met de nieuwe wasstraat en krijgen het duurste wasprogramma voor acht euro. “Ik ben blij dat het nu echt gaat beginnen. Dit is waarschijnlijk mijn laatste hoofdstuk op het gebied van werk. Hiervoor werkte ik als bedrijfsleider van een strandtent en nu heb ik een eigen wasstraat, dat had ik niet durven dromen. Het is heel bijzonder om te zien hoe je van tekening naar het echte werk gaat. De weg naar dit resultaat verliep niet altijd vlekkeloos, maar ik ben blij dat het in grote lijnen precies zo is geworden als ik voor ogen had”, zegt hij.

Volgens Marco begon het wasstraat idee echt als een persoonlijk project. Iets dat helemaal van hem moest zijn, maar is het gaandeweg echt een project van hem en zijn vrouw Carolien geworden. “Zonder haar had ik dit echt niet gedaan. Ik wist niet dat er zoveel op me af zou komen. We hebben tijdens de bouw enkele tegenslagen gehad, maar dat is allemaal verleden tijd nu. We gaan onszelf aankomende tijd goed op de kaart zetten.”

Primeur 

Waar vooral de puntjes op de i nog moeten worden gezet is op het stofzuigplein. Dat wordt volgens Marco begin volgende week opgeleverd. “Het vergde iets meer werk want we hebben een volledig nieuw systeem van Holz. Het is een primeur in Nederland en wij zijn de eerste wasstraat waar deze nieuwe stofzuiginstallatie wordt geplaatst. Het gaat om losse zuilen waarin alles geïntegreerd is. Naast stofzuiger zit er een prullenbak en gelijk een bandenpomp in de zuilen en het ziet er heel strak uit”, besluit hij.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.