Carwashes in de hoofdrol

Fans van films en series zien steeds vaker dat carwashes een rol spelen in de productie. Zo werden enkele scenes van de populaire Videoland-serie Sleepers opgenomen bij Loogman in Aalsmeer en vonden de makers van de NPO-serie Shotgun het filiaal van Bob Autowas in Amsterdam geschikt voor enkel scenes in die serie. ‘We hebben afgelopen jaar aan vijf producties meegewerkt’, zegt Mitzi Stemerdink van Bob Autowas.

Ze zegt dat Bob Autowas afgelopen jaar vaker dan in andere jaren is benadert om aan een serie of andere tv-productie mee te doen. ‘We werken graag aan dat soort producties mee, maar de normale gang van zaken mag er natuurlijk niet onder lijden. Daarom vinden dit soort opnames vaak na sluitingstijd plaats. Shotgun werd na sluitingstijd opgenomen. Zo hebben de klanten geen last van de productie. Voor ons is het een leuke kans om bij dat soort producties te helpen, helaas zie je onze naam niet echt in beeld, maar wij weten uiteraard dat het bij ons is opgenomen’, zegt ze.

Herkenbaar

Niet alleen medewerkers van Bob Autowas weten dat het om een filiaal van hun gaat, veel klanten herkennen volgens Mitzi de kleuren van de wasstraat. ‘We hebben best wat leuke reacties gekregen achteraf. Het is dus best leuke reclame. Het was ook wel mooi om te zien hoe zoiets tot stand komt. Tijdens de opnames heb je de geluiden enzo niet natuurlijk, het eindresultaat was daarom wel verrassend. Ik denk dat we aankomend jaar wel weer wat verzoeken krijgen, waar we uiteraard weer graag aan meewerken.’

Niet alleen Bob Autowas kreeg afgelopen jaar veel verzoeken om mee te doen in tv- en filmproducties, de Loogman Groep krijgt inmiddels volgens directeur Kees Yzebaart jaarlijks regelmatig verzoeken voor opnames. Doordat we aardig wat locaties op diverse plekken hebben, doen we regelmatig mee in producties. De grootste van afgelopen jaar was die van de nieuwe Videoland-serie Sleepers. Onze locatie werd gescout en toen we aan hadden gegeven wel mee te willen werken zijn ze hier nog een keer komen kijken om alle faciliteiten en mogelijke filmplekken goed beoordelen’.

Afspraken

Wat volgens Kees erg belangrijk is als partijen komen filmen in de wasstraat of bij het tankstation is duidelijke afspraken maken. ‘Producenten proberen altijd de grenzen van de gemaakte afspraken op te zoeken. Daarom begeleiden wij dat soort producties altijd. Sleepers werd van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat opgenomen, een hele dag lang. De exploitatie mocht van ons niet worden gehinderd en als je naar de fragmenten in de serie kijkt dan zie je ook dat er gewoon wordt door gewassen. Onze klanten zijn niet herkenbaar in beeld. Ze hebben uiteindelijk bij het tankstation, de wasstraat en achter op het terrein gefilmd. Helaas zie je onze naam nergens herkenbaar in beeld, maar we hebben wel afgesproken dat wij de fragmenten voor onze eigen promotie kunnen gebruiken.’

De bewuste scene in de wasstraat leverde volgens de directeur van Loogman wel grappige reacties op social media op. ‘De eigenaar van de oude BMW die gebruikt werd, wilde echt niet dat de auto door een wasstraat ging, daarom werd tijdens het wassen een vervangende auto gebruikt. Het werd een mercedes van een van onze collega’s. Als je goed oplet zie je het logo op het stuur veranderen. Daar kwamen op de socials hele leuke reacties op. Uiteindelijk wisten mensen op basis van onze campagne gelukkig wel dat het om ons bedrijf ging. Het mes sneed daardoor dus aan beide kanten. Ik kan iedereen aanraden om aan dat soort producties mee te werken’, besluit hij.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.