Carwash rijen omgetoverd tot WinterWonderWash

Twee ondernemers uit de evenementenbranche hebben de handen ineengeslagen en zette samen met Chantal van Dorst van Carwash Rijen een groots winterevenement op in de wasstraat. “We zijn een tijd terug rond de tafel gegaan en hebben gekeken of we met z’n drieën een mooi evenement konden organiseren om op een coronaproof manier kerstpakketten uit te delen. Dat is de WinterWonderWash geworden”, zegt ze trots.

Een kerstman gidst de auto’s één voor één het voorterrein van de wasstraat over, langs een winterdorpje met knisperend vuur van verschillende vuurkorven. Het laatste stukje voor de ingang van de wasstraat is omgetoverd tot sneeuwstraat waar sneeuwkanonnen zorgen voor het echte winterse kerstgevoel. Het personeel draagt kerstmutsen bij de voorwas. Carwash Rijen is klaar voor maand winterplezier. 

Veel animo

De eerste week van het evenement worden drive-in avonden georganiseerd waarbij werknemers hun personeel niet alleen een schone auto geven, maar ook een speciaal kerstpakket. De rest van de tijd ligt de focus volgens Chantal op de overige klanten. “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze speciale winterbeleving kunnen meemaken. We hebben na de premiere op onze Facebook ook zo enorm veel reacties gekregen van mensen uit het hele land die snel een kijkje willen komen nemen. Tijdens de kerstvakantie zijn we daarom extra lang open. Het is echt het coronaproof uitje voor de hele familie”, zegt ze. 

De eerste week zijn er speciale avonden waarop de carwash enkel voor bepaalde bedrijven open is. “Bedrijven kunnen een totaal pakket bij ons boeken waar dus het wassen, maar ook de kerstgeschenken inzitten. De gemeente Gilze-Rijen was zo enthousiast over het idee dat zij al hun personeel hebben uitgenodigd om deel te nemen aan ons nieuwe concept. Alle tijdslots zijn al bijna volgeboekt.” 

Groot project 

De totale voorbereiding voor het evenement was ongeveer 3 maanden. Het opbouwen van alle decoraties en lampen en de rest nam volgens Chantal zo’n drie weken in beslag. Flink uitgepakt is er sowieso. “We hebben meer dan 100 kerstbomen gebruikt voor de aankleding. Daarnaast hebben we enorm uitgepakt met licht en geluid. Al met al denk is het een heel erg duur project geworden, maar we verwachten er ook echt heel veel van. Als het bevalt gaan we zeker vaker dit soort evenementen organiseren.”

Dat het pas de eerste keer is dat Carwash Rijen een dergelijk evenement organiseert is niet te merken. Vooral de sneeuwstraat is erg leuk gedaan en zorgt echt voor een winterse vibe. Het stofzuigplein dat is omgetoverd tot Charles Dickensplein inclusief orgel vormt een leuke plaats om kerstpakketten uit te delen. “De premièreavond was in ieder geval een groot succes. We hebben alleen nog maar enthousiaste reacties gehad. Hopelijk kunnen we in januari terug kijken op een top evenement.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.