‘Video’s en interactiviteit belangrijk op social media gebied in 2022’

Social media is een vakgebied waar elk jaar weer diverse veranderingen optreden, maar tegelijkertijd veelal hetzelfde blijft. Eén aspect blijft enorm belangrijk: de doelgroep. “Als carwash zijnde kennen we een brede doelgroep en dat biedt mogelijkheden. Verdiep je in de doelgroep en informeer ze op het platform waar ze graag komt met het soort content en onderwerpen waar ze warm voor loopt”, zegt Lex Blomsma van Carwash Marketing. Volgens hem moet je ook niet vergeten dat consistentie de sleutel naar succes is en je daarom met vaste regelmaat een bericht moet plaatsen. 

TikTok stond voornamelijk bekend als een platform voor het vermaak van jonge mensen. Volgens Lex weten echter ook steeds meer dertigers en twintigers het platform te vinden. “Je kan enorm veel mensen bereiken als je de juiste content maakt. Vanuit Amerika zie je steeds vaker leuke en grappige filmpjes van bijvoorbeeld carwashmedewerkers en ook in Nederland zie je steeds meer carwashcontent op het platform. Het gaat om grappige of informatieve content die moet passen bij de doelgroep.” Volgens hem kan het ook interessant zijn om populaire gebruikers in te schakelen om content te maken in jouw wasstraat. 

Korte video’s

De mogelijkheid voor lange video’s lijkt ideaal, maar in werkelijkheid slaat dit volgens de ondernemer vaak totaal niet aan. “Het is belangrijk om de video’s gericht voor de social media platforms te maken. Mensen zitten niet meer te wachten op enorm lange, liggende en vooral uitsluitend gesproken video’s. Binnen enkele seconden moet duidelijk zijn waar het over gaat en of de video interessant genoeg is. Daarbij zijn vierkante of beter nog verticale video’s geschikter voor de social media platforms van tegenwoordig”, zegt hij.  

Interactie 

Polls, quizes of vraagstickers zijn een vorm van interactie waarmee je volgers vasthoudt en ze een stem geeft. Content is leuker en interessanter als je eraan mee mag doen. “Dit kan zowel in Stories op Instagram als in de berichten op Facebook. Vraag je gebruikers bijvoorbeeld welk programma zij nog missen of wat zij juist het leukst vinden aan de carwash. Of doe een quiz waarin je vragen stelt over het personeel, feitjes en de geschiedenis van de carwash.”  

Adverteren

Op het gebied van adverteren op sociale media zijn er een aantal zaken flink veranderd in 2022. Waar je in 2021 nog advertenties kon instellen met behulp van specifieke persoonlijke kenmerken en doelgroepen is het sinds dit jaar allemaal niet maar zo uitgebreid als voorheen. “Sinds een aantal maanden kunnen Iphone gebruikers per app bepalen of deze het gedrag kan monitoren in de app of niet. Het wordt dus lastiger om precies te meten wat het succes is van een bepaalde campagne.” Carwash Marketing blijft de trends op marketing en sociale media gebied in de gaten houden zodat ook de carwashbranche bij de tijd blijft.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.