‘Toekomst van de carwashbranche ziet er goed uit’

In een door Petrolplaza gehouden carwashtalk spraken drie internationale carwashspelers over de huidige stand van zaken en de toekomst van de branche. Volgens Ryan Essenburg, president bij Tommy’s Express Car Wash ziet de toekomst van de branche er goed uit. “Ook deelauto’s moeten gewassen worden, extra vaak zelfs want die mensen betalen wel voor een schone auto.”

Naast Ryan spraken Arthur Wessels, Vice President bij het Duitse Washtec en Christoph Hafemann, Global Category Manager Carwash bij Shell. Bij Shell denken ze hard na over het verhogen van de wasfrequentie van automobilisten. “Wanneer we dat voor elkaar zouden krijgen, wanneer we meer tankende klanten kunnen omzetten naar wassende klanten, zou dat al een wereld van verschil maken.”

Kijk terug

Volgens Arthur Wessels zijn er nog grote gebieden die nog niet echt kennis hebben gemaakt met het automatisch wassen van auto’s. “Azië is een enorm belangrijk gebied met het oog op de toekomst. Mensen daar zijn gewend om naar een handcarwash te gaan, wij moeten kijken hoe we ze naar een carwash kunnen krijgen.” Via de video hieronder is het volledige gesprek terug te kijken: