Quick Carwash Tilburg door upgrades weer klaar voor de toekomst

Tilburg zit met acht wasstraten aardig vol, toch trekt ieder bedrijf op een andere manier klanten. Quick Carwash staat vooral bekend om de uitgebreide voorwas, door enkele upgrades van Maurice Piket gaat die voorwas tegenwoordig nog een stuk sneller. ‘We kunnen nu grotere aantallen wassen doordat een hogedruk boog het grootste gedeelte van het handmatige werk van ons overneemt’, zegt bedrijfsleider Nick Kameier (34). 

De Christ wasstraat van Quick Carwash kon volgens Nick wel een opfrisbeurt gebruiken. “De meelopende hogedruk en wielborstels functioneerde door slijtage en aanrijschades minder goed dan zou moeten. Maurice Piket Techniek heeft ervoor gezorgd dat onze machine weer jaren lang mee kan onder andere meer het plaatsen van een vaststaande hogedruk zone. Daarnaast hebben we in overleg met Maurice gekozen voor een upgrade van onze beleving. Door het plaatsen van verschillende lichtinstallaties is het wassen bij ons meer een show geworden.”

Voorwas

In vergelijking met andere wasstraten stond Quick Carwash bekend om de uitvoerige handmatige voorwas. Dit kostte volgens de bedrijfsleider voornamelijk heel veel tijd. “Het resultaat was wel heel goed, maar we hadden er zoveel werk aan. De auto ging al bijna schoon de wasstraat in. Dat doen we nu anders. Een speciale hogedruk boog en meebewegende wielwassers spuiten de auto uitvoerig af zodat we hetzelfde resultaat behalen als voorheen, we hebben nu echter veel meer snelheid en minder handwerk.”

In de wasstraat plaatste Maurice naast de hogedruk voorwasboog een customised hogedruk boog en zelf gebouwde wielwassers. “We hebben een en ander in de wasstraat verplaatst zodat de chemie beter z’n werk kan doen. Aan het einde hebben we nu een extra hogedruk boog om de chemie goed van de auto af te spuiten. We werken nu dus met meer hogedruk en krijgen daardoor sneller een beter resultaat. Voorheen hadden we een lavaboog met maar een kleur. Dat zijn er nu een stuk meer geworden. In de toekomst gaan we iedere dag met een andere kleur het schuim op brengen zodat de ervaring steeds anders is. Daarnaast hebben we nog wat meer extra gekleurde led-verlichting op verschillende delen van de wasstraat, heel de wasstraat is verlicht nu”, besluit hij.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.