Pitstop Carwash Flevoland blijft groeien

Pitstop Carwash in Dronten begint in januari aan de bouw van een complex voor negen wasboxen op steenworp afstand van de wasstraat.  Afgelopen week werd bekend dat het bedrijf ook een terrein met wasboxen elders in de plaats overneemt. Het totale aantal wasboxen dat Pitstop Carwash daarmee straks heeft, komt op negentien. “Toen het stukje grond vlakbij de wasstraat vrij kwam, heb ik snel geschakeld. Nog voor de bouw begon deed zich ook de kans voor om een ander wasboxplein in Dronten over te nemen”, zegt Alwin Koops, eigenaar van de wasstraat. 

Alwin houdt zich, samen met bedrijfsleider William, voornamelijk bezig met het carwashgedeelte van het bedrijf. “Het duurde even voor we echt voeten aan de grond kregen hier in Dronten. Ik ben nu zo’n vijftien jaar hier bezig, op het begin merkte ik dat mensen sowieso moesten wennen aan het automatisch wassen van de auto. Nu zie je dat mensen uit de wijde omgeving ons weten te vinden. In het weekend hebben we het, zeker op het gebied van de wasboxen, veel te druk. Daarom besloot ik dat het tijd werd om uit te breiden en het gelijk ook goed aan te pakken. Het rondkrijgen van de vergunning voor de nieuwbouw duurde wat langer dan gepland, maar inmiddels kunnen we dus gaan bouwen. De overgenomen bestaande locatie met vijf wasboxen en een dogwash zijn we aan het veranderen naar ons concept. De chemie is aangepast en begin volgend jaar worden de boxen ook optisch opgeknapt om het gebruiksgemak te vergroten.”

Wasboxen

Naast het autobedrijf dat gerund wordt door Alwin’s zoon Bram worden acht wasboxen voor auto’s gebouwd en één voor bakwagens en campers. De 38 meter lange wasstraat van het merk Belanger is door Jan van JDB Carwash geplaatst en ook voor het nieuwe wasboxenproject wendt Alwin zich tot dit bedrijf. “Ik vind het fijn om alles door één partij te laten installeren, daarnaast kan ik zelf ook uit de voeten met hetgeen dat JDB levert dus voor mij is het een win-win-situatie. Ik ben tevreden de wasboxen die ik al heb en mijn wasstraat draait ook al vijftien jaar goed dus daarom ga ik nu weer met Jan in zee.”

De wasstraat eigenaar is naar eigen zeggen zelf ook aardig technisch. Zijn huidige wasboxen zijn daarom ook niet meer standaard. “Het begon met wat kleine aanpassingen en dat werden er gaandeweg steeds meer. Het is wel fijn want doordat je er mee bezig bent leer je zelf ook steeds meer over de techniek achter wasboxen en de wasstraat. Momenteel ben ik ook aan het kijken of we mijn wasstraat in de nabije toekomst kunnen uitbreiden met een verlengd gedeelte voor de voorwas. De plek heb ik er wel voor op mijn terrein in ieder geval.” 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.