Loogman in beweging: Schuldenvrij studeren en nieuwe locatie

De Loogman Groep is flink in beweging, directeur Kees Yzebaart vertelt over de nieuwe wasstraat in Haarlemmermeer en een nieuwe ronde van het schuldenvrij studeren. ‘Het gaat heel goed, we zijn druk en blijven bewegen’ zegt hij.

De nieuwste Loogman carwashlocatie werd onlangs aangekondigd. In Haarlemmermeer, binnen het verzorgingsgebied van de Loogman Groep, verrijst begin volgend jaar een gloednieuw wascentrum. ‘Het is de bedoeling dat we rond december met de bouw gaan beginnen. Ik ben er heel enthousiast over want we gaan flink uitpakken op het 7500 vierkante meter grote perceel’, zegt de directeur.

Negende vestiging

Loogman Haarlemmermeer kan volgens Kees de negende locatie van het bedrijf worden. Dat er nog meer vestigingen komen sluit hij ook niet uit. “We zijn altijd op zoek naar goede plaatsen om te wassen. In ons verzorgingsgebied waren we al een tijdje op zoek naar iets in of rondom Haarlemmermeer. Gelukkig hebben we geschikt terrein gevonden. Het gaat om een leeg perceel dus we kunnen alles naar wens inrichten. De precieze inrichting is nog niet helemaal bekend.”

Wel bekend is dat het een typische Loogman wasstraat gaat worden. Volgens de directeur gaat het Loogman-concept op de nieuwe locatie goed tot z’n recht komen. “We gaan weer voor een dubbele Holz-wasstraat met een binnenreinigingsbaan en groot stofzuigplein. Op deze locatie beginnen we alleen met wassen, maar ik sluit niet uit dat er later nog een tankstraat bij komt zoals in Amsterdam. Daar zijn we ook begonnen met alleen wassen en hebben we daarna het tanken toegevoegd en dat blijkt echt een schot in de roos.”

Schuldenvrij studeren

Afgelopen week startte het bedrijf ook weer met een campagne om nieuw personeel te werven door ze schuldenvrij te laten studeren. Het is het derde jaar dat het bedrijf op deze manier studenten de carwashbranche intrekt. “Het eerste jaar kwam het niet zo goed van de grond. Vorig jaar werden we overweldigd door de aanmeldingen. We hebben toen met een bekende dj een eigen nummer uitgebracht waardoor we veel media aandacht krijgen. Dit jaar pakken we het daarom nog wat grootser aan.”

Dit jaar werd niet de samenwerking met een bekende dj gezocht, er werd gekozen om eigen talenten binnen de Loogman groep een podium te bieden. Een medewerker van de locatie in Rotterdam heeft de track geschreven en geproduceerd, een collega uit Heerhugowaard speelde de pianopartij in en enkele anderen spelen mee in de clip. Een deelneemster van The Voice zingt de track in. Vrijdag werd het nummer met bijbehorende clip uitgebracht. ‘In aanloop naar de release hebben we een driedelige eigen geproduceerde docu over het werken bij Loogman uitgebracht. Daarnaast hebben we een mooie samenwerking met RUMAG. Zij publiceren speciale Loogman quotes en hebben een video gemaakt bij ons”, legt Kees uit.

Vorig jaar meldden zo’n 120 studenten zich aan om schuldenvrij te kunnen studeren in ruil voor werkzaamheden bij Loogman. “We hadden toen eigenlijk ruimte voor tien mensen, maar dat hebben we toen vergroot naar achttien in totaal. Ook dit jaar hadden we ons voorgenomen om tien mensen aan te nemen, maar ik denk dat het er toch ook weer meer worden. De verhalen die sommige studenten naar ons sturen, die zijn hartverwarmend. Uit de aanmeldingen nodigen we de mensen met de mooiste verhalen uit voor een gesprek. We hadden er nu al zo’n vijfentwintig binnen de eerste week. De hele maand juli kunnen studenten zich nog aanmelden.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.