‘Door de betaalupgrade kan oudere apparatuur weer jaren mee’

Een upgrade waarmee oudere elektronische automaten door een simpele handeling omgebouwd kunnen worden. Door niet enkel een elektronische betaalmethode toe te voegen, maar ook nieuwe functionaliteiten zijn de oudere automaten klaar voor de toekomst. Dit zonder een flinke investering te doen. Mike Hoffs en Mickel Brenters presenteerden op de tankstation vakbeurs hun innovatie en konden daarmee rekenen op veel belangstelling uit de branche. “Het is een oplossing om automaten en andere apparaten met een elektronische muntautomaat klaar te maken voor de toekomst. Je hoeft niet meer een hele automaat te vervangen. Wij installeren de Payque connector en klanten kunnen via een QR-code betalen”, vertelt Mike.

Volgens hem is de Payque Connector een slimme module die aan de binnenkant van iedere elektronische muntautomaat kan worden ingebouwd, aan de buitenkant van de machine zie je er niets van. “Een QR-code sticker, standaard of in eigen huisstijl, is het enige dat nodig is. Gebruikers scannen de code en betalen eenmalig of middels een account. Payque geeft je ook inzicht in de omzet en het gebruik van automaten en geeft je de mogelijkheid om klanten te belonen doormiddel van loyalty programma’s, kortingsacties en vouchers.” Het opgewaardeerde saldo van gebruikers wordt direct naar ondernemers overgemaakt.

Probleem 

Mike kwam op het idee voor Payque en betrok Mickel al heel snel in het totale proces. Vanaf de start hebben ze hier samen aan ontwikkelt. “Veel mensen realiseren zich niet goed genoeg met welk tempo contant geld aan het verdwijnen is. Door de pandemie is dat nog zichtbaarder geworden en zet door in een nog sneller tempo. Steeds minder mensen hebben muntgeld bij zich”, legt hij uit. Wat iedereen volgens hem wel heeft, is een mobiele telefoon. “Die draag je altijd bij je, waar je ook gaat. Hoe makkelijk is het om daar mee te betalen”, doelt hij op zijn platform.

Een ander belangrijk aspect is maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Ik ben van mening dat je echt niet alles gelijk hoeft te vervangen als het ouder wordt. Op de beurs hebben we dat aan bezoekers al laten zien en zelf kunnen ervaren door ons concept te installeren op een ruim tien jaar oude doekjes automaat. Door het ombouwen kan de automaat weer jaren mee en is de automaat ook gelijk een stuk meer waard.”

De module kan geïnstalleerd worden op alle elektronische muntautomaten zoals bij wasboxen, wasstraten, stofzuigers, bandenpompen maar ook vending machines, wasmachines en toiletten. “We zijn momenteel bezig om de naast het demo model de eerst automaten om te bouwen. Binnenkort zijn de eerste modules dus in de praktijk te aanschouwen”, besluit hij. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.