Fotoreportage: Carwash XL Veen

Carwash XL opende eind december zijn deuren in Veen. Ondernemer Ad-Jan Rijswijk deed lang onderzoek naar hoe zijn wasstraat moest worden. Het resultaat mag er zijn. De afwerking en het gebruik van de materialen laten zien dat erover is nagedacht. Carwashnieuws nam een kijkje en zag hoeveel automobilisten de wasstraat al op de eerste dag wisten te vinden. 

‘Op dit eiland zijn mensen heel kritisch, ze moeten voor veel diensten en producten best een eind rijden en zijn daar bereid toe, maar dan moet het product ook wel echt goed zijn. Voorheen reden mensen om hun auto te laten wassen best richting Den Bosch. Dat hoeft nu dus niet meer’, zegt Ad-Jan. De 55 meter lange wasstraat zou in eerste instantie niet zo groot zijn. De oorspronkelijke ideeën waren een stuk kleiner, maar uiteindelijk besloot hij om het echt groot aan te pakken.

Duurzaam

Houten elementen komen terug van de koffiecorner tot het stofzuigplein en de industriële zwarte kleur geeft de wasstraat een strakke look.“We wassen met gerecycled water en daarop aangepaste chemie. Op het dak hebben we 600 zonnepanelen gelegd. Ik hoop dat we daarmee een heel eind gaan komen wat betreft ons verbruik, maar dat is nog te vroeg om te zeggen.” Om alle klanten te kunnen bedienen, ook mensen met hogere voertuigen of ondernemers met busjes zijn om de hoek van het pand vier hoge wasboxen geplaatst. 

Lees hier het volledige verhaal van Ad-Jan Rijswijk

Leave Your Comment

Your email address will not be published.